Fóliahurka töltés

Fóliahurka töltés

A töltés technológia alkalmazásához vontatott kivitelű valamint önjáró töltőberendezésekkel kínál teljeskörű szolgáltatást a Vital-Feed Kft.

Takarmány-tömegtakarmány töltés fóliahurkába, főbb előnyei:

  • "korai lekerülés"

Egyik fő gazdaságossági szempont, mivel a termőterület kihasználhatósága növekszik ugyanazon termőterületen így nagyobb produktum, nagyobb nyereség realizálható valamint kedvező elővetemény hatást érhetünk el. 

  • szárítási költségek, veszteségek kiküszöbölhetőek
  • lehető leggyorsabb módszer a betárolásra a töltőgépünk kapacitása nagyobb mint a silózó vagy szállító eszközöké, ami sem munkaszervezési szempontból sem technológiai szempontból nem elhanyagolható pozitívum partnereink szempontjából, hiszen a tömegtakarmányainkat érő kedvezőtlen környezeti hatások (időjárás, levegő stb.), - amelyek akár pár óra alatt is erősen negatív irányba mozdíthatják el annak erjedését-, kiküszöbölhetők, minimálisra csökkenthetőek.
  • Kedvező tömörítés

Más hagyományos tömörítési módszereknél, támfalas rendszereknél homogénebb tömörítés, nagyobb tömörség érhető el, melynek hatására megnöveljük a minőségi biztonságot. A fólia hengerben egységnyi területen 20-25%-al több takarmány helyezhető el. 

Falközi siló 540 kg/m3
Fólia henger (kevesebb levegő!)650 - 680 kg/m3
  • Betárolási veszteség nincs
  • Kitárolási veszteség minimálisra csökkenthető

Kitárolásnál a hagyományos támfalas rendszerekkel szemben a takarmánynak csupán nagyon kis felülete (legnagyobb átmérőjű fóliatömlő esetében is 13,5 m2) érintkezik a levegővel, ami egyszerűen visszatakarható.

  • A telepek egyéb irányú tárolási kapacitása ezáltal megnövekszik, a fólia hurka rögtön a haszonállataink közelében vagyis a felhasználási terület közelében elhelyezhető.